duminică, 27 decembrie 2009

Nunta de aur sarbatorita in comuna Fantanele

Sambata 26 decembrie in a doua zi de Craciun, Primaria si Consiliul Local al comunei Fnatanele au sarbatorit 20 de cupluri care au implinit in acest an 50 de ani de la casatorie. Manifestarile au debutat cu o slujba religioasa oficiata de catre preotul Mihai Leuca la biserica Sfantul Ioan Botezatorul din satul Stamate.

Festivitatea a continuat apoi la Caminul Cultural din sat Stamate unde a fost sarbatorit cel mai longeviv cetatean al comunei Fantanele, este vorba de o femeie si anume doamna Catinca Filimon , matusa Catinca cum ii spun toti cei ce o cunosc . Centenara s-a nascut la data de 10 noiembrie 1909 a avut 9 copii si 25 de nepoti, a supravetuit celor doua razboaie mondiale si mai multor regimuri politice. Evenimentul a fost marcat intr-un cadru festiv, centenara a primit un buchet de flori , un premiu in bani o diploma si sampanie din partea primarului Gheorghe Cornea a viceprimarului Vasile Haj si a membrilor Consiliului Local.

Solemnitatea a continuat apoi cu inmanarea unor premii în bani, diplome, flori şi şampanie celor 20 de cupluri ce au sarbatorit Nunta de Aur.

Organizatorii acestei festivitati le-au oferit sarbatoritilor o masa festiva, un buchet de traditii de anul nou dar si un frumos spectacol de muzica populara sustinut de Fanfara de la Stamate condusa de Vasile Leontica avand ca invitata pe Petronela Petruneac.

Cu aceasta ocazie primarul Gheorghe Cornea a dorit sa precizeze ca aceasta manifestare a ajuns la cea de-a IV-a editie si isi doreste ca pe viitor aceasta sa devina o traditie in comuna Fnatanele, a subliniat apoi faptul ca “ aceste familii merita o deosebita atentie, doar asa putem atrage atentia tuturor prin exemplul acestor cupluri, viata lor nu a fost usoara si ca in orce casatorie exista suisuri si coborasuri, de aceea aceste cupluri sunt un exemplu demn de urmat pentru noi toţi”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu